Mijn favorieten

Meer dan 11.000 serieuze zoekers in Zoetermeer

Meer dan 11.000 serieuze zoekers in Zoetermeerse woningmarkt  

 

Het aantal serieuze zoekers in de Zoetermeer woningmarkt is inmiddels opgelopen tot 11.000, aldus de laatste cijfers van Funda. Tijdens de crisis jaren hebben veel kopers een pas op de plaats moeten maken. Nu de economie aantrekt en de mogelijkheden om een hypotheek te krijgen zijn verruimd is er een inhaalslag aan de gang. Op korte termijn is er door het uitblijven van grotere aantallen nieuwbouwwoningen in deze regio geen verlichting te verwachten.

 

Het aantal serieuze zoekers in de koopsector bedraagt 10.471. Zij hebben op papier de keuze uit 620 woningen, maar omdat een deel al onder voorbehoud verkocht is, is het echte aanbod maar 300-350 woningen.  Hoewel in alle wijken veel vraag is springen Meerzicht, De Leyens en het Dorp eruit. Meest gezocht zijn 4, 5 en 6 kamerwoningen in de prijsklassen van € 200.000-€ 400.000. Bijna 70% zoekt een woonhuis. 


In de huursector geven de cijfers van Funda geen representatief beeld voor de hele huursector, op Funda worden vooral de duurdere huurwoningen in de vrije sector aangeboden. Hier zijn 781 zoekers op 61 aangeboden woningen. De overgrote vraag is naar appartementen met 3 en 4 kamers met een maandhuur van € 600-900. 

Lees hier de cijfers voor koopwoningen

Lees hier de cijfers voor huurwoningen

 

Bent u benieuwd wat deze cijfers voor de verkoop van uw woning betekenen? Neem dan contact op met ons kantoor voor een vrijblijvend advies.

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen